Je wordt ‘s morgens wakker…
Je hebt best goed geslapen…
Twee seconde verder is daar weer de pijn en het verdriet…

Het huilen overvalt je, er is geen stoppen aan.

Hoe moet je in godsnaam naar je werk op deze manier?

Je vraagt je af of je tegen je partner moet zeggen hoe je je voelt.
De laatste tijd gaat praten met hem/haar moeizaam.
Je voelt je alleen en niet begrepen.

Je wilt je vriendinnen zien en toch houdt iets je tegen. De verhalen aanhoren over hun kinderen is emotioneel voor je. Het raakt je en je bent bang om de vriendschap te verliezen.

Je voelt de wanhoop en je voelt je leeg.

 

Voor even in mijn leven was jij

pril, klein en kwetsbaar

met hoop en verwachting

verlangend naar jouw komst

Gekomen en ook weer gegaan

je was er maar even

Een bijzondere herinnering

voor een nieuw leven

was jij

 Je weet dat je nu iets moet doen, voordat je je nog verder afsluit van de buitenwereld

Hoe zou het voor je zijn om met liefdevolle aandacht, het kindje dat zo kort bij je was plek te geven in je gezin?

Om samen met je partner te kunnen praten over jullie verlies?

Weer met energie en volledige aandacht je werk te kunnen doen?

Dat je weer open kunt staan voor al het moois dat het leven te bieden heeft?

Ik weet zeker dat het mogelijk is.

Krachtig herstellen van je miskraam.

Ik werk met het bewezen 5-stappen programma van Miskraambegeleiding Nederland. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor begeleiding na een miskraam, abortus of andere vorm van verlies tijdens de zwangerschap. Tijdens het programma “Krachtig herstellen van je miskraam” werk ik met verschillende werkvormen die je verrassende inzichten, praktische handvatten en nieuwe ervaringen zullen opleveren. Je krijgt gerichte begeleiding van mij persoonlijk als professional en ervaringsdeskundige.

Welk resultaat bereik je?

Het resultaat van het 5-stappenprogramma is dat je zult merken dat je op korte termijn een enorm verschil zult ervaren. Je geeft het kindje plek in je gezin, waardoor meer rust ontstaat bij jou, je partner en eventueel levende kinderen. Je krijgt meer rust en vertrouwen in een (eventuele) nieuwe zwangerschap. Het leven wordt weer lichter, je hebt meer energie, vertrouwen in de toekomst en je kunt weer genieten van het leven.

Voorafgaand aan het 5-stappen programma is er een uitgebreid gratis telefonisch intakegesprek. In dit gesprek verkennen we jouw wensen en verlangens en stemmen we af of mijn aanpak voor jou de juiste is. Weet dat je partner ook heel welkom is. En geef ik je meteen een aantal tips.

Nazorg

Na afloop van het 5-stappenprogramma hebben we nog een telefonisch gesprek waarin we bespreken hoe het met je gaat. We bespreken wat het 5-stappenprogramma je gebracht heeft en of er nog onderwerpen zijn die aandacht nodig hebben. In het programma “Krachtig herstellen van je miskraam” zijn twee digitale coachsessies inbegrepen, die je tot 6 maanden na de eerste sessie kunt inplannen. Zodat je vol vertrouwen de toekomst in kunt!

Met het woord miskraam op deze website bedoel ik het kindje dat je verloor in de zwangerschap. Hoe pril ook. Het kan ook gaan over een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, over een abortus, over een afgebroken zwangerschappen of over embryo’s in een vruchtbaarheidstraject.

 

Voel je een duidelijke JA, maar twijfel je of dit het juiste moment is? Plan dan een gratis call met in.

In een persoonlijk gesprek geef ik je graag ideeën voor jouw specifieke situatie en stemmen we af of dit voor jou het juiste moment is.  Plan je gesprek hieronder direct in of bel of app mij op 06-81164575 of stuur me een e-mail naar info@praktijkmoed.nl.

Na een miskraam en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb ik bij Nicolien het programma voor miskraambegeleiding gevolgd. Ik had veel verdriet en was het vertrouwen in mijn lichaam kwijt. Het programma heeft me erg geholpen om alles een plekje te geven, het vertrouwen in mijn lichaam weer terug te krijgen en weer rust te voelen. Nicolien is een fantastische coach, ze kan ontzettend goed luisteren, is lief en als ervaringsdeskundige voelt ze precies aan wat er speelt. Hoewel ik niet weet wat de toekomst gaat brengen, ga ik die vol vertrouwen tegemoet.
- Charlotte -

Na een miskraam ben ik na een paar maanden bij Nicolien terecht gekomen. Het waren 2 intensieve sessies, maar het gaf me vanaf het eerste moment rust. Ik kon mezelf zijn en alles zeggen wat ik voelde, het voelde meteen vertrouwd.
Nicolien heeft mij in laten inzien dat je gevoel, en daarmee dus ook verdriet, er mag zijn. Laat het toe, stop het vooral niet weg. Met een aantal handvaten heeft ze mijn leven veranderd. Ik kreeg weer rust in mijn hoofd, in mijn lijf en in mijn leven.
Daarnaast heeft ze ervoor gezorgd dat mijn partner en ik elkaar weer begrijpen en we weer dezelfde taal spreken.
Het kunnen terugvallen op Nicolien middels whatsapp tijdens het traject heeft mij ook enorm geholpen en met succes; inmiddels ben ik 3 maanden zwanger.
- Anouk -

Ik had vooraf niet durven hopen dat het miskraambegeleidingsprogramma van Nicolien mij zo goed zou doen. Het bracht mij direct verlichting en rust en heeft mij geholpen weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Een waardevolle investering in mijzelf!
Doordat Nicolien een ervaringsdeskundige is, voelt zij situaties en gevoelens perfect aan. Dit geeft echt een toegevoegde waarde aan de begeleiding die ze biedt.
- Erna -

Na drie miskramen raadde mijn verloskundige me aan een miskraambegeleidingstraject te doen. Ik kwam bij Nicolien terecht. Wat was dat fijn! In twee hele intensieve dagdelen hebben we het gehad over het verwerken van mijn miskramen en na te denken over de toekomst. Nicolien is ontzettend lief, geeft je de ruimte voor je verdriet. Niks is raar of gek. Het voelde heel vertrouwd. Nu, na de twee sessies voel ik veel meer rust, en voel ik weer ruimte voor de toekomst, wat die ook brengt. Ik gun elke vrouw die met verlies in haar zwangerschap te maken krijgt dit traject bij Nicolien!

- Marieke -

De begeleiding bij Nicolien was precies waar ik al lange tijd naar op zoek was. Het doormaken van een miskraam is een eenzaam proces en ik voelde me erg onbegrepen. Bij de miskraambegeleiding van Nicolien kon ik stilstaan bij de verdrietige gebeurtenissen en deze bewust ruimte geven, maar is er ook aandacht voor de toekomst. Nicolien heeft me hierin enorm goed begeleid. Ook het feit dat ze ervaringsdeskundige is zorgde ervoor dat ik me gehoord voelde en minder alleen. 

- Anouk -

Een aantal maanden geleden heb ik een miskraam gehad. Ik was heel erg zoekende om de emoties die ik had na het verlies van ons kindje onder woorden te brengen en echt te voelen. Ik ben een binnenvetter en had na mijn miskraam veel interne stress. Door de begeleiding die Nicolien mijn heeft gegeven kon ik eindelijk mijn emoties voelen en de vrije loop laten. Wat een opluchting was dat, ik had meteen interne verlichting. Nicolien heeft een prettige manier van coachen, ze luistert zonder oordeel, is aanwezig en creert een veilige ruimte. Nicolien kon als ervaringsdeskundige de vinger op de zere plek leggen en door het gevoel dat ik echt mijzelf kon zijn ervaar ik zoveel meer rust.

- Lot -

Ik heb bij Nicolien het 5-stappenprogramma doorlopen waarin zowel mijn miskramen als ongewenste kinderloosheid aan bod zijn gekomen. Het was een intensieve en confronterende dag waar ik nieuwe inzichten heb gekregen, die verrassend en fijn zijn.  Deze dag heeft mij laten inzien dat de miskramen mij niet alleen een leeg gevoel geven, maar ze juist maken tot wie ik ben en dat ik op de goede weg ben in de acceptatie van mijn kinderloosheid. Het zal er altijd toe doen in welke vorm dan ook. Ik voel mij krachtiger om nieuwe stappen te gaan zetten in mijn leven. Ik koester het verleden, mijn sterretjes die er altijd zijn en vertrouw op de toekomst.

- Laura -

Contactgegevens:
Nicolien Scholten
info@praktijkmoed.nl
06-81164575
LEIDEN
KVK-nummer: 66089735

Nicolien is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen bij een onvervulde kinderwens en bij verlies in de zwangerschap.