G-9V1ZYEDR89
Ongewenst kinderloos

Het moment dat je zo lang mogelijk hebt uitgesteld komt in zicht, of is al gepasseerd. Je beseft je dat je na al die jaren van proberen met lege handen staat. Er ligt geen kindje bij je in de wieg, en er zit geen kleuter bij je aan tafel, het is niet gelukt om je grootste verlangen te verwezenlijken. Je weet dat je geen moeder gaat worden van levende kinderen. Ik zeg dit bewust zo, omdat de vrouwen die een miskraam hebben doorgemaakt, ook moeder zijn geworden. Op identiteitsniveau is daar wel degelijk iets verschoven.

Maar wat nu? Hoe ga je accepteren dat je geen moeder wordt? Wie ben je zonder je verlangen naar een kindje? Wie ben je zonder je grootste wens? Wat wil je met je leven? Hoe ziet jouw nieuwe toekomst eruit? Allemaal vragen die heel normaal zijn om jezelf op dit moment te stellen. Je mag hierbij stil staan. Er gaat een nieuwe tijd aanbreken en je weet nog niet hoe deze eruit gaat zien. Het is onzeker, nog niet goed voor te stellen, spannend en tegelijkertijd vol met nieuwe mogelijkheden. En dat is precies waar ik mij met jou op wil gaan richten.

 

‘Geen kind is zo aanwezig als
het kind dat wordt gemist’

Manu Keirse

Wil jij?

 • Leren omgaan met ongewenste kinderloosheid
 • Weer voluit leven, zonder de rem erop
 • Ontdekken wat jouw potentieel is
 • Ontdekken hoe jouw nieuwe toekomst eruit kan komen te zien
 • Vooruit in je loopbaan
 • Je weer op en top vrouw voelen
 • Investeren in jezelf

Naar aanleiding van mijn eigen worsteling met vragen over wie ben ik zonder mijn kinderwens? Wat kan ik? Wat wil ik? En waarin kan ik van betekenis zijn? Heb ik het MOED! Programma ontwikkeld, waarin jij als vrouw centraal staat. 

Het programma is opgebouwd uit verschillende modules waarin je jezelf goed leert kennen en op ontdekkingsreis gaat om te ontdekken wat jouw potentieel is en hoe je dat kan gaan inzetten.

Tijdens de coachsessies staan we onder andere stil bij het grote verlangen, en het leren accepteren daarvan. Naast het verdriet, komt er ook ruimte voor nieuwe kansen, mogelijkheden en geluk. Je mag zijn wie je bent. Je gaat (her) ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven zonder kinderen. Ook is er aandacht voor o.a. drijfveren, talenten en jouw belemmerende overtuigingen. Ik werk met verschillende methodes vanuit Systemisch werk, NLP, Steven Covey en Transformational Presence van Alan Seale.

 

Wat levert het MOED! Programma je op?

 • Je staat met liefdevolle aandacht stil bij je ongewenste kinderloosheid, waardoor je inzicht krijgt in wat dat voor jou betekent en hoe je hiermee om kunt gaan
 • Je gaat loslaten wat niet meer dient. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuw, nog onbekend verlangen
 • Je krijgt inzicht in jouw talenten, drijfveren en kwaliteiten
 • Je ontdekt wat jouw purpose of life is
 • Je krijgt duidelijke handvatten om jouw toekomst vorm te geven
 • Je leert liefdevol naar jezelf te kijken en te accepteren wie je bent geworden
 • Je kan weer genieten en voluit LEVEN.

Over mijn aanpak:

Mijn aanpak is liefdevol, concreet en afgestemd op jouw behoeften. Ik inspireer je om de MOED te vinden om op een andere manier naar jezelf te kijken en hiermee aan de slag te gaan. Ik ben intuïtief, sensitief en confronteer op een liefdevolle manier, wanneer nodig. 

Ik werk vanuit mijn levensmissie “ik ben Liefde en Vertrouwen”. Ik geloof dat er in iedere vrouw een moedige vrouw schuilt die volledig in haar potentieel mag staan. Wat ze ook heeft meegemaakt. Die kracht wil ik graag bij jou zichtbaar maken, zodat jij je dromen kunt gaan najagen en weer zonder belemmeringen het leven tegemoet treedt. 

Ik kijk ernaar uit om met je te gaan werken. Jij ook met mij? 

Je bent heel welkom om met me in gesprek te gaan. We stemmen dan samen af of het MOED! programma aansluit bij wat jij nodig hebt. Bel me op telefoon 06-81164575 of mail me op info@praktijkmoed.nl. Dan spreken we elkaar gauw.

Wanneer je alleen behoefte hebt aan het praten over jouw verdriet en verlies met een ervaringsdeskundige, dan is een losse sessie misschien wel iets voor voor jou. Je bent van harte welkom bij praktijk MOED!

 

Contactgegevens:
Nicolien Scholten
info@praktijkmoed.nl
06-81164575
LEIDEN
KVK-nummer: 66089735

Tot snel, groet Nicolien

Nicolien is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen bij miskramen en ongewenste kinderloosheid.