5 tips: wat kun je als werkgever doen voor je medewerkers met miskramen?

 Dat een vrouw vlot herstelt na haar miskraam, is belangrijk voor haar, maar ook voor haar werkgever. In dit blog lees je wat je als werkgever kan doen en kunt aanbieden, wanneer jouw medewerker te maken krijgt met verlies tijdens de zwangerschap.  

1. Neem het verdriet van het verlies serieus. Vraag de medewerker hoe het echt met haar gaat. Ga het gesprek niet uit de weg, maar neem juist de tijd. 

2. Bespreek of de medewerker behoefte heeft aan specifieke begeleiding rondom het verlies. Een mooi voorbeeld daarvan is het krachtige 5-stappen programma, ontwikkeld door Miskraambegeleiding Nederland. Dit programma biedt praktische resultaten, die ervoor zorgen dat de vrouwen de toekomst na hun verlies weer met energie en vertrouwen tegemoet gaan. Dat betekent ook dat ze weer goed functioneert op werk. 

3. Weet dat steeds meer werkgevers ontdekken dat het waardevol is dat hun werkneemster op korte termijn begeleiding kan krijgen, waar ze bovendien zelf achter kan staan. Dat maakt dat het rendement groter is, waardoor deze coaching heel effectief is om gauw goed aan het werk te kunnen gaan. 

4. 1 op de 4 vrouwen krijgt een miskraam, dus de kans is groot dat dit ook binnen jouw bedrijf gebeurt. Wanneer je deze specifieke vorm van begeleiding kan toevoegen aan je al bestaande aanbod van coaching en opleidingen laat je zien dat je ook stil verdriet serieus neemt. 

5. Bij praktijk MOED! zijn geen wachtlijsten, is de aanpak persoonlijk en effectief, wat het voordeliger maakt dan maandenlange sessies bij een reguliere coach of psycholoog. En de investering is zeker lager dan de kosten van weken of zelfs maanden ziek thuis zitten. 

Contact

Ben je als werkgever nieuwsgierig naar mijn aanpak en wat ik voor jouw werknemers kan betekenen? Ik kom graag met je in gesprek. Stuur mij een DM en dan neem ik contact met je op.  

Hartelijke groet, 

Praktijk MOED!
Nicolien Scholten