Het is cruciaal om te weten wat je als werkgever kunt doen voor medewerkers die te maken krijgen met een miskraam, het doorlopen van een fertiliteitstraject en een onvervulde kinderwens.

Het raakt misschien wel 30% van je personeelsbestand.

* 1 op de 4 vrouwen krijgt te maken met een miskraam

* 1 op de 5 vrouwen ondergaat een abortus

* 1 op de 6 koppels komt terecht in een fertiliteitstraject

* 10% van de koppels blijft uiteindelijk ongewenst kinderloos.

* De meeste mensen hebben een zwangerschapswens tussen hun 23e en 40e levensjaar

Uit onderzoek blijkt dat 38% van de vrouwen die een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap doorgemaakt heeft, na drie maanden symptomen van PTTS vertoont. Met als gevolg een hoger ziekteverzuim. Maar ook een werkneemster die slecht in haar vel zit, concentratieproblemen heeft en niet het beste uit zichzelf kan halen.

Wanneer luisteren om te reageren

overgaat in 

Luisteren om te begrijpen

Onstaat er echt contact

Pijn, teleurstelling, hoop en wanhoop zijn bekende emoties van werknemers geworden. En in veel gevallen gaat een miskraam en/of fertiliteitstraject gepaard met verzuim en/of verminderd presteren.

Hoe weet je als leidinggevende hoe je hiermee om kunt gaan? Wat kun je wel zeggen en wat absoluut niet?

Je kunt meedoen aan een speciaal programma rondom fertiliteit & verlies en de impact hiervan op je medewerkers. Je doorloopt 3 praktische modules zodat je in korte tijd gerichte kennis opdoet waardoor je je direct zekerder voelt in het volgende gesprek met je medewerker.

Wat jullie aan mijn expertise hebben is dat ik vanuit 4 verschillende ingangshoeken (HR-businesspartner, trainer, professioneel coach en ervaringsdeskundige) jouw bedrijf help het ziekteverzuim- en verlooppercentage te verlagen.  

Checklist voor werkgevers:
Wat kun je als leidinggevende doen voor een medewerker die een miskraam heeft?

3 tips die direct al helpend zijn bij je volgende gesprek met je medewerker.

Vraag de checklist aan, dan krijg je er een gratis visie gesprek bij waarin ik je extra tips geef, speciaal voor jouw team of organisatie. 

Of plan direct een kennismakingsgesprek met mij in via onderstaande knop. 

 

 

“Mijn PA heeft een miskraam gehad met 8 weken zwangerschap en ik merkte dat ik het lastig vond om hiermee om te gaan. Na een gesprek met Nicolien kon ik oordeel vrij het gesprek voeren en kon ik haar de ruimte geven om te herstellen. Door de ruimte die ze kreeg heeft mijn PA vlot haar werkzaamheden weer (deels) hervat.”

- Judith -

Directeur

“Toen één van mijn medewerkers naar mij toe kwam met het verhaal over de onvervulde kinderwens van zijn vrouw en hemzelf, wist ik eigenlijk niet zo goed hoe ik hierop moest reageren. Na een gesprek met Nicolien, waarin ik praktische tips aangereikt heb gekregen, lukte dit mij wel. Het voelde heel goed om vanuit vertrouwen hebt gesprek te kunnen voeren. Uiteindelijk heb ik de medewerker een traject bij praktijk MOED! aangeboden.” 

- Gert -

Directeur

Contactgegevens:
Nicolien Scholten
info@praktijkmoed.nl
06-81164575
LEIDEN
KVK-nummer: 66089735

Nicolien is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen bij een onvervulde kinderwens en bij verlies in de zwangerschap.