Ik ben Nicolien (1979) en getrouwd met mijn grote liefde Roderik, wij wonen in een heerlijk huis in Leiden, samen met onze kat Loekie. We zijn samen erg gelukkig!

12 jaar lang heeft het krijgen van een kindje ons leven beheerst. Na een buitenbaarmoederlijke zwangerschap in 2009 zijn we de medische molen in gegaan. We hebben 8 x IUI gedaan en 3 IVF trajecten doorlopen. Helaas zonder zwangerschap. Nadat we de medische trajecten hebben afgesloten hebben we nog 2 miskramen gehad. In 2018 (11 weken) 2019 (6 weken).

Na 12 jaar van hoop en teleurstelling hebben wij besloten dat het goed is zo. We gaan weer voluit LEVEN! Kijken naar wat er wel is en waar we van kunnen genieten. Wij weten inmiddels dat we zonder kinderen een heel mooi, gelukkig en betekenisvol leven kunnen leiden.

En nu?

Op de vraag waarom Roderik en ik deze “battle” zoals wij het noemen, hebben moeten meemaken, krijg ik natuurlijk geen antwoord, maar het heeft mij wel aan het denken gezet. Wat kan ik nu met deze ervaringen? Ik heb de moed gevonden om mijn hart te volgen en er voor jou te zijn. Ik heb ervaren dat er zeer weinig gerichte hulp is bij het verwerken van miskramen en ongewenste kinderloosheid. Ik voelde mij eigenlijk nergens thuis en ik wil daar verandering in brengen. Ik wil dat jij specifieke hulp krijgt bij jouw specifieke situatie rondom verlies in de zwangerschap en ongewenste kinderloosheid. 

Tijdens het volgen van de NLP opleiding was de eerste opdracht: “schrijf een doel op waar je mee wilt werken en maak het groot. “Het eerste dat ik opschreef was: Een coachpraktijk starten waarbij ik vrouwen begeleid bij een miskraam en ongewenste kinderloosheid”. Ik had dit nog nooit eerder zo helder opgeschreven en gevoeld. En tegelijkertijd voelde ik direct dat het klopte. Sinds die dag heb ik het niet meer losgelaten. Dit staat mij te doen! Ik ga vrouwen begeleiden bij dit ingewikkelde en onderschatte proces. Ik ga vrouwen weer in hun eigen vrouwelijke kracht zetten. Jullie zijn niet alleen en mogen er helemaal zijn!

Waarom de naam MOED!?

Moed is de bereidheid de confrontatie met lichamelijke pijn, tegenslag, levensbedreiging, onzekerheid, angst en intimidatie aan te gaan en te doorstaan. 

En dat is precies wat ik heb ingezet om mijn miskramen en ongewenste kinderloosheid plek te geven in mijn leven. Ik heb geen invloed gehad op het feit dat het mij is overkomen. Ik heb wel invloed gehad op de manier hoe ik hiermee om ben gegaan. Ik heb ervoor gekozen mijn lichamelijke pijn, mijn onzekerheid en mijn angst, om geen moeder te worden, aan te gaan en te doorstaan.

En dat heeft mij doen besluiten om Praktijk MOED! te starten en mijn droom te gaan leven. Vrouwen begeleiden en coachen bij het verwerken van verdriet rondom een miskraam en ongewenste kinderloosheid, dat stuk dat ik ook zo goed ken. En natuurlijk zie ik ook jouw moed om met mij het gesprek aan te gaan over jouw verdriet en verlangen. Wees welkom.

Vanuit mijn eigen ervaringen van hoop, verdriet, rouw, verlies, maar ook zeker vanuit mijn dosis doorzettingsvermogen, positiviteit, drive en moed wil ik er voor jou zijn. Helpen bij het omgaan met verdriet. Helpen bij het omgaan met verlies en rouw. Helpen met het terugvinden van de zin in je leven. Helpen met geven van een nieuwe invulling van je leven. Helpen je weer vrouw te laten zijn.

Je bent heel welkom om met me in gesprek te gaan. Dan geef ik je graag ideeën voor jouw specifieke situatie. Bel me op telefoon 06-81164575 of mail me op info@praktijkmoed.nl. Dan spreken we elkaar gauw.

Contactgegevens:
Nicolien Scholten
info@praktijkmoed.nl
06-81164575
LEIDEN
KVK-nummer: 66089735

Tot snel, groet Nicolien

Nicolien is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen bij een miskraam en ongewenste kinderloosheid.