Helen doe je niet “even..”
Helen kost tijd, energie en aandacht.
Helen vraagt MOED!

In het MOED! Programma heb ik al mijn ervaring en kennis, zowel vanuit mijn eigen leven als vanuit opleidingen, gestopt. Ik heb mijn eigen struggelingen gebruikt om tot oplossingen te komen. Oplossingen en perspectieven die ik gemist heb tijdens en na mijn trajecten. De zoektocht naar mijn eigen identiteit heeft dit waardevolle programma opgeleverd. Want ik gun ook jou om weer een vervuld leven te leven.

 Kwetsbaarheid

begint met Moed,

Moed om er te zijn,

en jezelf te laten zien

In het MOED! Programma gaan we 12 maanden intensief samenwerken.

Om te zien wat er mogelijk is om een vervuld leven te leiden, is het belangrijk om je verdriet aan te kijken.

In het MOED! Programma creëren we een warme, veilige, vertrouwde plek om samen te (her)ontdekken wat jouw identiteit is, wat je drijfveren nog meer zijn en wat je wensen zijn voor de toekomst.

Het MOED! Programma volg je individueel.

Wij vrouwen in elke vorm, met elke wens hebben zoveel liefde, warmte en MOED! om te delen.

Er zijn is al genoeg.

Wat het MOED! programma jou oplevert:
  • Je staat met liefdevolle aandacht stil bij je onvervulde kinderwens,
    waardoor je inzicht krijgt in wat dit voor jou betekent en hoe je hiermee om kunt gaan
  • Je kunt weer met vriendinnen afspreken, zonder dat je opziet tegen de kinderfoto’s.
  • Je hebt weer zin in je werk of een nieuwe uitdaging
  • Je kunt weer over straat lopen, zonder steeds jouw pijn te voelen
  • Je kunt (weer) liefdevol naar jezelf kijken en je accepteert jezelf zoals je bent
  • Je weet hoe je jouw toekomst vorm gaat geven
  • Je kunt weer genieten en voluit LEVEN
MOED! dag onvervulde kinderwens
Over mijn aanpak.

Mijn aanpak is liefdevol, concreet en afgestemd op jouw behoeften. Ik inspireer je om de MOED te vinden om op een andere manier naar jezelf te kijken en hiermee aan de slag te gaan. Ik ben intuïtief, sensitief en confronteer op een liefdevolle manier, wanneer nodig. 

Ik werk vanuit mijn levensmissie “ik ben Liefde en Vertrouwen”. Ik geloof dat er in iedere vrouw een moedige vrouw schuilt die volledig in haar potentieel mag staan. Wat ze ook heeft meegemaakt. Die kracht wil ik graag bij jou zichtbaar maken, zodat jij je dromen kunt gaan najagen en weer zonder belemmeringen het leven tegemoet treedt. 

 

Een keer bellen?

Als jij hier voelt dit vind ik ontzettend spannend maar ik verlang er wel naar, neem dan contact met me op via onderstaande knop. Vrijblijvend. Ik kijk met je, vol liefde en aandacht naar wat jij nodig hebt.

Begin 2023 ben ik bij Nicolien terechtgekomen. Mijn man en ik hebben een onvervulde kinderwens. Qua emoties ging ik alle kanten op en voelde vooral heel veel leegte na het besef dat onze toekomst er anders uit ging zien dan wat we voor ogen hadden gehad.

Ik ben erg blij dat ik voor het MOED! programma heb gekozen. Door middel van concrete opdrachten gingen we aan de slag met het verwerkingsproces. Deze opdrachten hebben me heel erg geholpen bij de verwerking, hoe ermee om te gaan en om weer positiever naar de toekomst te kijken.

Nu, een jaar later, zie ik de toekomst weer zonniger tegemoet. Ik kan weer genieten van de kleine en grote dingen in het leven, voel me rustiger, maar geef mezelf ook de ruimte om af en toe verdrietig te zijn. Want dat zou uiteraard blijven, en ook daar heeft Nicolien mij geholpen hoe hiermee om te gaan. Doordat ik in het buitenland woon en ik graag met iemand in mijn moedertaal wilde spreken, was ik heel erg blij dat Nicolien deze sessies ook online aanbood. In het begin was dit even spannend, maar het werkte echt uitstekend!

Al met al ben ik ontzettend dankbaar voor de ondersteuning en begeleiding die ik van Nicolien heb gekregen. Haar programma heeft me geholpen om mijn emoties te begrijpen, te verwerken en weer hoopvol naar de toekomst te kijken. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om deel te nemen aan het MOED! programma en kan het van harte aanbevelen aan anderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Met Nicolien’s empathie en expertise heeft ze mij op een zeer waardevolle manier bijgestaan.

- Angelique -

Bedankt voor je hulp, je luisterende oor, de juiste vragen en dat je me de MOED hebt gegeven om in mezelf te geloven en knopen door te hakken. Het was een reis van een donkere, verdrietige plek naar een plek met steeds meer hoop en licht.

Je bent een geweldig lieve coach!

- Janneke -

‘Van dikke mist en donkere wolken naar een veld vol bloemen en zonneschijn.’

Zo zou ik het proces omschrijven dat ik samen met Nicolien heb doorlopen.

Een enorm verschil als ik nu achterom kijk naar waar ik ruim een jaar geleden stond; de leegte en het verdriet van een onvervulde kinderwens en een verbroken relatie waren te groot om alleen aan te gaan.

Nicolien heeft mij geholpen om hier aan te werken; door samen echt de tijd te nemen om te kijken naar de pijn, dit een plek te geven en daarna te onderzoeken hoe nu verder. Door haar eigen ervaring, openheid en begrip kan ze echt met je meedenken en voel je je gezien. Hierdoor ben ik ook mijzelf weer gaan zien en kan ik nu zeggen dat ik er echt weer zin in heb!

- Carla -

Afgelopen half jaar heb ik een mooie reis gemaakt. Nicolien heeft mij tijdens het Moed!programma enorm veel handvatten en motivatie gegeven om weer te stralen. Enorm spannend om een zoektocht te starten over zo’n persoonlijk thema met een vreemde, maar het voelde heel snel goed. Nicolien is een prettig persoon, die je op je gemak laat zijn, je de ruimte geeft, soms ook heel vervelende vragen stelt, maar juist die vragen hebben het zo waardevol gemaakt. Ze kijkt naar wat voor jou helpend is en past daar werkvormen op aan. Er is tussen de sessies ruimte om het te laten zijn en bezinken.

Het was intens, verhelderend, relativerend, uitdagend, maar ook zeker een leuke reis!

Blij dat ik dit avontuur ben aangegaan.

- Margriet -

Tijdens mijn coaching-sessie met Nicolien is er een wereld voor mij opengegaan.
Het blijft altijd een kwetsbaar moment, iemand om hulp vragen en jezelf openstellen naar een ‘vreemde’. Het moet maar net matchen en dat gold voor mij met Nicolien.
Vanaf ons eerste gesprek wist ze mij snel op mijn gemak te laten voelen. Op de een of andere manier weet Nicolien precies de juiste vragen te stellen. Hierdoor kwam ik in een proces waarin ik mijzelf in 3 maanden beter heb leren kennen en er verschillende puzzelstukken op hun plaats zijn gevallen. Voor nu neem ik al deze inzichten met mij mee en weet ik Nicolien altijd te vinden voor een fijn gesprek, tips of een helpende hand.

- Eline -

“Soms ontmoet je iemand waarbij je je meteen op je gemak voelt, zonder nog maar iets gezegd te hebben. Zo iemand die je een vertrouwd gevoel geeft, waarbij je niet anders kan (én wil) dan je verhaal te doen. Zo iemand is Nicolien. Nicolien luistert, toont begrip en herkenning en geeft je altijd het gevoel dat jij en jouw verhaal ertoe doen. Tegelijkertijd is ze open en eerlijk en weet ze de vinger op de zere plek te leggen, ook als dat soms confronterend is. Ze besteed veel aandacht aan wat voor jou persoonlijk werkt en helpt en op welke manier jij jouw doel kan bereiken. 

- Claire -

Contactgegevens:
Nicolien Scholten
info@praktijkmoed.nl
06-81164575
LEIDEN
KVK-nummer: 66089735

Nicolien is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen bij een onvervulde kinderwens en bij verlies in de zwangerschap.