Hieronder staan verschillende podcasts en een documentaire waar je herkenning, troost, en tips kunt vinden.

Mocht je naar aanleiding van het luisteren van een podcast of het zien van de documentaire nog vragen hebben stel deze dan gerust. Je kunt een mail sturen of stuur me een DM via mijn Instagram praktijkmoed of Linkedin. Of een app naar 06-81164575.

 In het nieuwe jaar verzorg ik weer gratis webinars! 

 

ongewenst kinderloos

De MOEDige podcast is er voor iedereen die te maken heeft met een (nog) onvervulde kinderwens, in een fertiliteitstraject zit en/of te maken heeft met verlies van een zwangerschap. Maar natuurlijk ook voor iedereen die om jou heen staat en wellicht meer ervaringsverhalen wil horen.

Ik wil er voor jou zijn, ik wil je steunen, motiveren, laten weten dat je niet alleen bent, ik wil dat je weet dat wat je voelt en ervaart niet gek is, je je niet hoeft te schamen, dat je bij jezelf mag blijven en vooral mag doen waar jij je goed bij voelt!

Te gast bij Radio NPO1 De nacht van

met NPO radio1 Elodie Harreman

Tijdens de week van de vruchtbaarheid 6 -10 november was ik te gast in De Nacht van bij NPO radio1. Wat als iedereen om je geen kinderen lijkt te krijgen, maar het bij jou maar niet lukt?

Het was een super gave ervaring om mijn verhaal live op de radio aan 60.000 luisteraars te vertellen. Ik deel ons verhaal en ik vertel over mijn bedrijf en wat ik kan betekenen voor vrouwen en koppels met een onvervulde kinderwens en bij verlies van een zwangerschap. Ik wens je veel luisterplezier. 

Onvervulde kinderwens, hoe ga je daarmee om?

met Podcast schandalige vrouw | Klik en luister de podcast via Spotify

https://spotifyanchor-web.app.link/e/haxvzJq5ttb
Wat doe je als je kinderwens niet wordt vervuld? Hoe ziet je leven eruit als het ouderschap onderdeel was van de toekomst die je voor je zag? Een onvervulde kinderwens is een onderwerp dat niet vaak en niet gemakkelijk wordt besproken. Het is een complexe reis van emoties, en vaak kun je je verhaal niet meer kwijt.
Schandalige vrouw Nicolien Scholten is 42 jaar oud en eigenaar van praktijk MOED! Zij heeft haar eigen verdriet over haar onvervulde kinderwens en miskramen weten om te zetten in kracht. Kracht om er te zijn voor vrouwen die uiteindelijk kinderloos blijven en voor vrouwen en stellen die een kindje verliezen in de zwangerschap. We praten over hoe zij vrouwen met een onvervulde kinderwens helpt van een onvervuld naar een vervuld leven. Over het taboe dat hier nog altijd op heerst, het niet kunnen voldoen aan het ideale plaatje en wat we nou echt vinden van vrouwen met een onvervulde kinderwens.

Afgelopen mei heb meegewerkt aan een documentaire over miskramen. Het is een mooie, eerlijke documentaire geworden waar ik samen met twee andere vrouwen geintervieuwd word over de impact van het verlies.

Aan het begin van de documentaire lees ik de brief voor die ik aan ons kindje heb geschreven. 

De documentaire heet: Alles klopte, behalve het hartje. Gemaakt door Quinty Spruit Bleeker. 

Als je naar aanleiding van de documentaire nog vragen hebt, stel ze dan gerust.