Gratis webinar: Je triggers de baas
bij een (nog) onvervulde kinderwens

21 juni van 20.00 – 21.00 uur

Onderaan de paging vind je o.a. de link naar de MOEDige podcast.

 

ongewenst kinderloos

“Je moet nu toch wel weer eens naar een babyshower hoor!”

Sta jij bij dit soort opmerkingen ook elke keer weer met je mond vol tanden? Met een brok in je keel? Jij, die zo graag een kindje wil…

Herken je dit?

  • Je hebt je jas nog niet uit bij de babyshower van een vriendin of je voelt de tranen al opkomen. Je bent de enige zonder kinderen en je hoort alleen maar verhalen over zwangerschappen en kinderen. Je voelt je zo alleen en je wilt het allerliefste direct weer naar huis
  • Je voelt de bui al hangen, je buren hebben iets leuks te vertellen… Ze staan te stralen bij de voordeur. Je wilt het liefste de voordeur weer dicht smijten. Heel leuk voor ze, dat ze een kindje verwachten, maar oh wat doet het een pijn.
  • Je beste vriendin heeft je wekenlang ontweken en nu komt het hoge woord eruit. Ze is 14 weken zwanger maar durfde het je niet te zeggen. Je wilt heel blij zijn voor haar, maar het is zo confronterend om haar zo gelukkig te zien.

Wist je dat wanneer je je goed voorbereid op dit soort situaties, vragen en opmerkingen, je jezelf beter staande kunt houden. Niet overwelmd te worden door emotie? Wist je dat je kunt leren wat je kunt zeggen?

Ik weet als geen ander hoe zeer het doet om je kinderwens niet in vervuld te zien worden. Op dit onderwerp kunnen we heel diep ingaan. Dat doe ik in dit webinar niet. Ik ga JOU helpen. Om jezelf staande te houden in die ontelbare momenten in je leven dat je aan de grond genageld staat.

Hoe zou het voor je zijn als je met 1 antwoord aan je vriendin duidelijk kunt maken dat deze situatie voor jou pijnlijk is? Wil je dit leren?

Stel je voor:

  • Dat je voor jezelf kiest en niet doet wat een ander van je verwacht.
  • Dat je een aantal praktische zinnen hebt die je kunt gebruiken als je een opmerking krijgt over jouw kinderwens.
  • Dat je in staat bent om je eigen grenzen aan te geven en daar trouw aan kunt zijn.
  • Dat je meer rust ervaart omdat je eerlijk kunt zijn over jouw verlangen en jouw gevoel.

Hoe je dit kunt leren vertel ik je tijdens dit webinar.

Ben je erbij?

Woensdag 21 juni van 20.00 – 21.00 uur. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier hieronder. 

De MOEDige podcast is er voor iedereen die te maken heeft met een (nog) onvervulde kinderwens, in een fertiliteitstraject zit en/of te maken heeft met verlies van een zwangerschap. Maar natuurlijk ook voor iedereen die om jou heen staat en wellicht meer ervaringsverhalen wil horen.

Ik wil er voor jou zijn, ik wil je steunen, motiveren, laten weten dat je niet alleen bent, ik wil dat je weet dat wat je voelt en ervaart niet gek is, je je niet hoeft te schamen, dat je bij jezelf mag blijven en vooral mag doen waar jij je goed bij voelt!

Onvervulde kinderwens, hoe ga je daarmee om?

met Podcast schandalige vrouw | Klik en luister de podcast via Spotify

https://spotifyanchor-web.app.link/e/haxvzJq5ttb
Wat doe je als je kinderwens niet wordt vervuld? Hoe ziet je leven eruit als het ouderschap onderdeel was van de toekomst die je voor je zag? Een onvervulde kinderwens is een onderwerp dat niet vaak en niet gemakkelijk wordt besproken. Het is een complexe reis van emoties, en vaak kun je je verhaal niet meer kwijt.
Schandalige vrouw Nicolien Scholten is 42 jaar oud en eigenaar van praktijk MOED! Zij heeft haar eigen verdriet over haar onvervulde kinderwens en miskramen weten om te zetten in kracht. Kracht om er te zijn voor vrouwen die uiteindelijk kinderloos blijven en voor vrouwen en stellen die een kindje verliezen in de zwangerschap. We praten over hoe zij vrouwen met een onvervulde kinderwens helpt van een onvervuld naar een vervuld leven. Over het taboe dat hier nog altijd op heerst, het niet kunnen voldoen aan het ideale plaatje en wat we nou echt vinden van vrouwen met een onvervulde kinderwens.

Afgelopen mei heb meegewerkt aan een documentaire over miskramen. Het is een mooie, eerlijke documentaire geworden waar ik samen met twee andere vrouwen geintervieuwd word over de impact van het verlies.

Aan het begin van de documentaire lees ik de brief voor die ik aan ons kindje heb geschreven. 

De documentaire heet: Alles klopte, behalve het hartje. Gemaakt door Quinty Spruit Bleeker. 

Als je naar aanleiding van de documentaire nog vragen hebt, stel ze dan gerust.