Je wordt ‘s morgens wakker…
Je hebt best goed geslapen…
Twee seconde verder is daar weer de pijn en het verdriet…

Het huilen overvalt je, er is geen stoppen aan.

Hoe moet je in godsnaam naar je werk op deze manier?

Je vraagt je af of je tegen je partner moet zeggen hoe je je voelt.
De laatste tijd gaat praten met hem/haar moeizaam.
Je voelt je alleen en niet begrepen.

Je wilt je vriendinnen zien en toch houdt iets je tegen. De verhalen aanhoren over hun kinderen is emotioneel voor je. Het raakt je en je bent bang om de vriendschap te verliezen.

Je voelt de onrust en je voelt je leeg.

 

Voor even in mijn leven was jij

pril, klein en kwetsbaar

met hoop en verwachting

verlangend naar jouw komst

Gekomen en ook weer gegaan

je was er maar even

Een bijzondere herinnering

voor een nieuw leven

was jij

De impact van zwangerschapsverlies is groot, hoe pril je zwangerschap ook was. Wanneer je merkt dat je meer nodig hebt dan de gesprekken met je partner en je vriendinnen of de hulp van de praktijkondersteuner, weet dan dat er specialistische hulp is die jou en je partner kan helpen bij het verwerken van het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap.

Ik weet zeker dat het mogelijk is. Je bent hier op de juiste plek.

Krachtig herstellen na zwangerschapsverlies

Ik werk met het bewezen 5-stappen programma van Miskraambegeleiding Nederland. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor begeleiding na een miskraam, herhaalde miskramen, vroeggeboorte en stilgeboorte, abortus of andere vorm van verlies tijdens de zwangerschap.
Tijdens het programma “Krachtig herstellen na zwangerschapsverlies” werk ik met verschillende werkvormen die je verrassende inzichten, praktische handvatten en nieuwe ervaringen zullen opleveren. Je krijgt gerichte begeleiding van mij persoonlijk als professional en ervaringsdeskundige.

 

Krachtig herstellen na zwangerschapsverlies

Voorafgaand aan het ‘Krachtig herstellen na zwangerschapsverlies’ programma is er een uitgebreid gratis telefonisch intakegesprek. In dit gesprek verkennen we je wensen en verlangens en stemmen we af of mijn aanpak voor jou de juiste is. En geef ik je meteen een aantal tips. Na een akkoord op de samenwerking ontvang je een vragenlijst, zodat ik het programma volledig kan laten aansluiten op jouw persoonlijke situatie.

Tussen de begeleidingssessies door ben ik er voor jou, ik luister naar je zonder oordeel. Je bent welkom met alles wat er is. Je onzekerheden, je angst, je vragen, alles is bespreekbaar.

Nazorg

Nadat het programma is afgerond kun je nog 6 maanden lang gebruik maken van mijn persoonlijke begeleiding door middel van whatsapp, mail en telefoon. Ik reageer binnen 24 uur, zodat ik jou zo snel mogelijk verder kan helpen.

En je kunt 2 digitale coachsessies inplannen op een moment dat jij dit nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe zwangerschap en de spanning die dit met zich meebrengt, een relationeel vraagstuk, een overweging om wel of niet te starten met een fertiliteitstraject, een herhaalde miskraam. Ook hiervoor geldt, je bent welkom met alles wat er is.

Welk resultaat bereik je?

Het resultaat van het programma “krachtig herstellen na zwangerschapsverlies” is dat je zult merken dat je op korte termijn een enorm verschil zult ervaren.

* Je geeft het kindje plek in je gezin, waardoor meer rust ontstaat bij jou, je partner en eventueel levende kinderen.
* Je zult ervaren dat je minder wolken in je hoofd hebt en weer helder kunt denken.
* Het leven wordt weer lichter, je hebt meer energie voor werk en sociale contacten.
* Je hebt weer vertrouwen in je lijf en in jezelf.
* Je durft weer te denken over een eventuele nieuwe zwangerschap, je voelt je krachtig, vol vertrouwen en sterk.
* Je hebt vertrouwen in de toekomst en kunt weer genieten van het leven.

Lees hieronder de ervaringen van vrouwen en koppels die in begeleiding zijn geweest.

Wil je meer weten over het programma “Krachtig herstellen na zwangerschapsverlies”?  Plan dan een vrijblijvend gesprek met mij in.

In een persoonlijk gesprek geef ik je graag ideeën voor jouw specifieke situatie en stemmen we af of de begeleiding aansluit bij wat jij nu nodig hebt.

Plan je gesprek hieronder direct in of bel of app mij op 06-81164575 of stuur me een e-mail naar info@praktijkmoed.nl.

Ervaringen van vrouwen en koppels over het programma “Krachtig herstellen na zwangerschapsverlies”

In juli had ik voor het eerst contact met Iris en Jochem, ze waren door de verloskundige doorverwezen naar mijn praktijk. Zij hebben de zwangerschap met 20 weken moeten afbreken. Ze waren op zoek naar een goede manier om het verlies te verwerken en recht te doen aan hun dochter en aan hun toekomstige kinderen.

Jochem en Iris hebben samen met 5 stappenprogramma doorlopen en dit is hoe zij dat hebben ervaren:

Het programma is goed opgebouwd. Het was heel fijn om op die momenten alle aandacht te hebben voor het verlies van onze dochter. Het heeft ons heel mooie gesprekken opgeleverd. We konden samen verdiepen en stopten niet als het even ongemakkelijk was. Het heeft onze relatie op een diepgaande manier verrijkt. Wij voelen nu allebei berusting dat we onze dochter hebben moeten laten gaan. We kijken weer uit naar de toekomst en ik voel op dit moment geen angst voor een nieuwe zwangerschap.

De begeleiding van Nicolien tijdens het traject was erg fijn. Nicolien heeft een warme en vriendelijke benadering, weet goed door te vragen en terug te geven/ samen te vatten wat ze ziet. Dit heeft ons erg geholpen om inzichten op te doen.

- Ilse en Jochem -

Helemaal vanuit de andere kant van het land ben ik bij Nicolien terecht gekomen toen ik hulp zocht bij de verwerking van mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Hoewel ik twijfelde of ik met een bbz ook bij haar terecht kon, was die twijfel na één telefoongesprek verdwenen. Het prettige aan de begeleiding vond ik dat er 2 volledige dagdelen worden ingepland, aangevuld met wat Zoom-sessies. Zo was het ook haalbaar vanaf mijn locatie om hier in te stappen.
Ik merkte na de eerste sessie met Nicolien dat ik me een heel stuk opgeluchter voelde. Het zware gevoel dat altijd op me drukte was verdwenen. Nicolien heeft me geholpen om ook ons 2e kindje toe te laten als onderdeel van ons gezin. Ik vind het enorm bijzonder hoe dit na één sessie al was gerealiseerd.
In de tweede sessie heb ik samen met Nicolien en mijn partner tijd en aandacht besteed aan de toekomst. Nicolien begeleidde de dialoog tussen mij en mijn man om te onderzoeken hoe we nu verder willen en welke stappen wij wilden zetten in een fertiliteitstraject. Ik vind Nicolien een lieve, open en doortastende coach. Ze past zich aan aan de specifieke situatie waardoor de coaching heel persoonlijk wordt. Ik ben haar enorm dankbaar!
- Vera-

Na een miskraam en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb ik bij Nicolien het programma voor miskraambegeleiding gevolgd. Ik had veel verdriet en was het vertrouwen in mijn lichaam kwijt. Het programma heeft me erg geholpen om alles een plekje te geven, het vertrouwen in mijn lichaam weer terug te krijgen en weer rust te voelen. Nicolien is een fantastische coach, ze kan ontzettend goed luisteren, is lief en als ervaringsdeskundige voelt ze precies aan wat er speelt. Hoewel ik niet weet wat de toekomst gaat brengen, ga ik die vol vertrouwen tegemoet.
- Charlotte -

Ik ben bij Nicolien terecht gekomen terwijl ik op het punt stond aan een IVF-traject te beginnen. Ik heb/had moeite met controle verlies en had ontzettend de behoefte om belemmerende gedachten soms te kunnen parkeren. Maar dat lukte niet uit mijzelf, met oneindig veel piekeren als gevolg. Uiteindelijk gaven al die doemscenario’s me een naar gevoel en dat wilde ik niet meer. Althans ik wilde er weer controle over hebben. De timing dat ik bij Nicolien startte had niet beter gekund. Ik kon de tools die ik van Nicolien kreeg direct toepassen in het IVF traject. Ik heb al eens eerder een training op het gebied van omgaan met emoties gedaan, maar de tools die ik toen kreeg, vond ik te ingewikkeld om toe te passen.

Nicolien heeft mij tijdens de gesprekken heel fijne en makkelijke toepasbare tools gegeven waarmee ik weer de rust terug vind als de belemmerende gedachten de overhand nemen. Mijn gesprekken met en bij Nicolien gaven direct verlichting.

Ik ben heel blij dat Nicolien op mijn pad gekomen is. De praktische tools en het zelfinzicht helpen me nu door momenten heen waarbij ik de controle over mijn gedachten dreig te verliezen. Daarnaast is het heel fijn dat je Nicolien tussendoor ook altijd mag appen of mailen. Bijvoorbeeld als het even niet lukt om het piekeren te stoppen. Het voelt daardoor alsof Nicolien altijd dichtbij is om je op te vangen als je even wankelt.

Ik vond het wel heel fijn dat Nicolien zelf ook een fertiliteitstraject heeft doorlopen. Dat zorgde voor herkenning.

Ik gun iedereen die zichzelf een beetje dreigt te verliezen in onzekere tijden een Nicolien!

- Willemijn -

Ik had vooraf niet durven hopen dat het miskraambegeleidingsprogramma van Nicolien mij zo goed zou doen. Het bracht mij direct verlichting en rust en heeft mij geholpen weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Een waardevolle investering in mijzelf!
Doordat Nicolien een ervaringsdeskundige is, voelt zij situaties en gevoelens perfect aan. Dit geeft echt een toegevoegde waarde aan de begeleiding die ze biedt.
- Erna -

Na een miskraam ben ik na een paar maanden bij Nicolien terecht gekomen. Het waren 2 intensieve sessies, maar het gaf me vanaf het eerste moment rust. Ik kon mezelf zijn en alles zeggen wat ik voelde, het voelde meteen vertrouwd.
Nicolien heeft mij in laten inzien dat je gevoel, en daarmee dus ook verdriet, er mag zijn. Laat het toe, stop het vooral niet weg. Met een aantal handvaten heeft ze mijn leven veranderd. Ik kreeg weer rust in mijn hoofd, in mijn lijf en in mijn leven.
Daarnaast heeft ze ervoor gezorgd dat mijn partner en ik elkaar weer begrijpen en we weer dezelfde taal spreken.
Het kunnen terugvallen op Nicolien middels whatsapp tijdens het traject heeft mij ook enorm geholpen en met succes; inmiddels ben ik 3 maanden zwanger.
- Anouk -

Na drie miskramen raadde mijn verloskundige me aan een miskraambegeleidingstraject te doen. Ik kwam bij Nicolien terecht. Wat was dat fijn! In twee hele intensieve dagdelen hebben we het gehad over het verwerken van mijn miskramen en na te denken over de toekomst. Nicolien is ontzettend lief, geeft je de ruimte voor je verdriet. Niks is raar of gek. Het voelde heel vertrouwd. Nu, na de twee sessies voel ik veel meer rust, en voel ik weer ruimte voor de toekomst, wat die ook brengt. Ik gun elke vrouw die met verlies in haar zwangerschap te maken krijgt dit traject bij Nicolien!

- Marieke -

De begeleiding bij Nicolien was precies waar ik al lange tijd naar op zoek was. Het doormaken van een miskraam is een eenzaam proces en ik voelde me erg onbegrepen. Bij de miskraambegeleiding van Nicolien kon ik stilstaan bij de verdrietige gebeurtenissen en deze bewust ruimte geven, maar is er ook aandacht voor de toekomst. Nicolien heeft me hierin enorm goed begeleid. Ook het feit dat ze ervaringsdeskundige is zorgde ervoor dat ik me gehoord voelde en minder alleen. 

- Anouk -

Een aantal maanden geleden heb ik een miskraam gehad. Ik was heel erg zoekende om de emoties die ik had na het verlies van ons kindje onder woorden te brengen en echt te voelen. Ik ben een binnenvetter en had na mijn miskraam veel interne stress. Door de begeleiding die Nicolien mijn heeft gegeven kon ik eindelijk mijn emoties voelen en de vrije loop laten. Wat een opluchting was dat, ik had meteen interne verlichting. Nicolien heeft een prettige manier van coachen, ze luistert zonder oordeel, is aanwezig en creert een veilige ruimte. Nicolien kon als ervaringsdeskundige de vinger op de zere plek leggen en door het gevoel dat ik echt mijzelf kon zijn ervaar ik zoveel meer rust.

- Lot -

Ik heb bij Nicolien het 5-stappenprogramma doorlopen waarin zowel mijn miskramen als ongewenste kinderloosheid aan bod zijn gekomen. Het was een intensieve en confronterende dag waar ik nieuwe inzichten heb gekregen, die verrassend en fijn zijn.  Deze dag heeft mij laten inzien dat de miskramen mij niet alleen een leeg gevoel geven, maar ze juist maken tot wie ik ben en dat ik op de goede weg ben in de acceptatie van mijn kinderloosheid. Het zal er altijd toe doen in welke vorm dan ook. Ik voel mij krachtiger om nieuwe stappen te gaan zetten in mijn leven. Ik koester het verleden, mijn sterretjes die er altijd zijn en vertrouw op de toekomst.

- Laura -

Contactgegevens:
Nicolien Scholten
info@praktijkmoed.nl
06-81164575
LEIDEN
KVK-nummer: 66089735

Nicolien is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen bij een onvervulde kinderwens en bij verlies in de zwangerschap.