Zondag is het weer Moederdag. Hoe goed het ook met mij gaat, dit is en blijft een pijnlijke dag voor mij. Misschien is Moederdag voor jou ook pijnlijk? Ik word eigenlijk al de hele week geconfronteerd met het feit dat Moederdag eraan komt. Ik zie in de winkels mooie cadeautjes, vaders die trots met de kinderen een cadeau uitzoeken voor mama, reclames op televisie etc. Het doet pijn en het maakt mij verdrietig. Moederdag is voor mij geen feestdag, maar juist een dag waarop het besef, dat ik geen moeder ben heel aanwezig is. 

Gelukkig heb ik leren leven met het feit dat ik ongewenst kinderloos ben en kan ik op Moederdag ook kijken naar alles wat er wel is. Namelijk een liefdevol huwelijk, lieve familie, vrienden en gezondheid. En heb ik mijn focus verlegd naar wat ik echt wil, namelijk voluit leven. En de dingen doen die ik belangrijk vind. De pijn blijft, maar wordt door deze prachtige ingrediënten verzacht. 

Mijn droom

Vanuit mijn praktijk MOED! begeleid ik vrouwen bij ongewenste kinderloosheid en miskramen. Wil jij ook leren omgaan met jouw ongewenste kinderloosheid en wil je weer voluit leven, zonder de rem erop? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek, ik ben bereikbaar op 06-81164575 en info@praktijkmoed.nl.  

Wil je déze moederdag al lichter ingaan?

Stuur me dan meteen een berichtje, dan spreek ik je graag vandaag of morgen. Een telefoongesprek waarin ik je handige tips kan geven, waardoor zondag minder pijnlijk gaat zijn. 

Hartelijke groet,

Nicolien Scholten