Mijn verhaal in de Vriendin

Daar sta ik dan met mijn verhaal in het vrouwenblad de Vriendin. Een paar jaar geleden had ik dat niet zo snel gedurfd. Ik vond het niet perse nodig dat heel veel mensen wisten dat ik bezig was met zwanger worden en ik wilde al helemaal niet iedereen vertellen dat ik miskramen had gehad. Nu wil ik juist naar buiten treden met het mijn verhaal, het leven is niet maakbaar. Ik wil de taboe doorbreken. Het krijgen van een miskraam is iets dat 1 op de 4 vrouwen overkomt! Waarom houden we dit toch stil? Al dat verdriet dat alleen wordt verwerkt in de huiskamers van de stellen die dit overkomt. Het kan van grote waarde zijn om je miskraam te verwerken, voor jezelf, voor je relatie(s) en voor je werk.
En wat als je, net als ik, geen kinderen kunt krijgen? Praat je daar dan ook niet over? Hoe doe jij dat? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, wil je het met me delen?

Vanuit mijn diepste verlangen om van betekenis te zijn ben ik gestart met praktijk MOED! waar ik vrouwen en stellen begeleid bij het verwerken van verlies in de zwangerschap en bij ongewenste kinderloosheid.

Verlies in de zwangerschap

Voor verlies in de zwangerschap bied ik het programma: ‘Krachtig herstellen na je miskraam’ aan. Dit is een programma waar je in twee dagdelen samen met mij het 5-stappenprogramma doorloopt. Na deze twee dagdelen volgen nog 2 lossen coachsessies, zodat je weer vol vertrouwen de toekomst in kunt stappen. Dit programma is ontwikkeld door Miskraambegeleiding Nederland en heeft zichzelf bewezen, al vele honderden vrouwen/ stellen zijn je voorgegaan.

Ongewenst kinderloos

Voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn bied ik twee programma’s aan:

  1.     De VIP MOED! dag: Een 1 op 1 dag met mij samen. Vooraf hebben we een uitgebreid telefonisch gesprek waarin we bespreken welke thema’s voor jou van belang zijn om aan te werken. Rouwverwerking, ontdekken van nieuw verlangen, loopbaan, en hoe nu verder, zijn vaste onderdelen van de VIP MOED! dag.
  2.     MOED! programma: van een onvervuld naar een vervuld leven. We gaan 6 maanden met elkaar op reis, dat kan 1 op 1 met mij of in groepsverband met gelijkgestemden vrouwen. Er zijn 6 live bijeenkomsten waar je leert hoe je je onvervulde kinderwens kunt gaan aanvaarden. Je gaat nieuw verlangen ontdekken, je gaat aan de slag met je waarden, talenten, drijfveren, identiteit, loopbaanontwikkeling, een familieopstelling en hoe je gelukkig kunt zijn zonder een kindje. Naast de 6 live bijeenkomsten, 1 op 1 met mij of in een groep, krijg je een werkboek vol met oefeningen en is er een besloten Facebookgroep waar je al je vragen en ervaringen kunt delen met gelijkgestemden. Ik start in november met een pilot groep. Voor het uitgebreide programma verwijs is ik je naar mijn website.

Heb je nog vragen naar aanleiding van het artikel of mijn programma’s? Laat het me dan gerust weten, ik beantwoord graag al je vragen.

Liefs Nicolien