Miskraam; zomaar een woord voor het kindje dat zo kort bij je was 

Een oorverdovende stilte kwam er over mij heen, nadat de echoscopiste zei: “hij doet het niet”. Ik dacht nog even dat ze het echo apparaat bedoelde, maar al snel begreep ik dat het over ons kindje ging. Met 10 weken en 6 dagen was het hartje gestopt met kloppen. Na 9 jaar van hoop, teleurstelling en enorme blijdschap stortte ik in een zwart gat. Ik kon niet eens gelijk huilen, ik wist gewoon niet wat ik moest doen. Ik kon alleen maar zeggen dat het zo oneerlijk was, dat we dit όόk nog moesten meemaken.

Dat het leven niet altijd eerlijk is, hoef ik jullie vast niet te vertellen, maar daar gaat het eigenlijk niet om. Ik heb geleerd dat ik een keuze heb in hoe ik met mijn tegenslagen om ga. Ik heb ervoor gekozen de tijd te nemen om te werken aan mijn herstel. Ik heb het kindje nog 3 weken bij mij gedragen, voordat we de miskraam hebben opgewekt. Ik ben heel dankbaar dat ik bevallen ben van ons kindje. Van het breken van de vliezen, de weeën tot de daadwerkelijke geboorte van ons kindje, ik heb alles heel bewust meegemaakt. En juist de pijn heeft mij geholpen bij het verwerken van het verdriet. En ik heb er een pijnlijke en mooie ervaring bijgekregen, hoe verdrietig ook. Na dit moment is de rouw pas echt begonnen en heb ik hulp gezocht bij een psycholoog. 

Een psycholoog is lang niet altijd nodig. Ik ben opgeleid om te werken met het 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland. Dit is een effectief programma dat speciaal is ontwikkeld om vrouwen en stellen te begeleiden bij verlies in de zwangerschap. Ik laat je kennismaken met verschillende werkvormen en nieuwe ervaringen. Je bent heel welkom om bij mij in begeleiding te komen. Niet alleen als ervaren coach, maar ook als ervaringsdeskundige begeleid ik je bij het programma: “krachtig herstellen na je miskraam”.

Ik kom graag met je in contact om jouw specifieke situatie te bespreken. Stuur mij een DM of mail mij naar info@praktijkmoed.nl of bel me op 06-81164575, ik beantwoord graag al je vragen.

Groet,

Nicolien Praktijk MOED!